Sleutelmaker Amsterdam

Iedereen zal het er waarschijnlijk over eens zijn dat het een goed idee is om je huis inbraakwerend te maken, omdat het gezinsleden, alle waardevolle spullen die erin zitten en zelfs het huis zelf kan beschermen tegen schade of diefstal. Maar hoewel iedereen het erover eens is dat het een geweldig idee is, kan niet iedereen het zich veroorloven om enkele van de maatregelen te nemen die de beste bescherming bieden tegen ongewenste toegang, bijvoorbeeld een duur huisbeveiligingssysteem. De hieronder besproken ideeën zijn betaalbaar voor bijna elk budget, en een combinatie van deze beveiligingen kan een collectief sterk afschrikmiddel vormen voor woninginbraken.

Gebruik een alarmsysteem

Hoewel alarmen zeker niet zullen voorkomen dat een vastberaden crimineel binnenkomt, zullen ze u zeker waarschuwen voor het feit dat iemand dat probeerde. Het is ook een zeldzame dief die een alarmsysteem in huis activeert en toch koel genoeg blijft om een ​​voorgenomen inbraak uit te voeren – het geluid alleen is meestal genoeg om een ​​potentiële crimineel in veiligheid te brengen.

Sluit de deuren met een nachtslot

Ruim een ​​derde van alle inbraken vindt plaats nadat de dader via de voordeur is binnengekomen en bijna een kwart van alle diefstallen vindt plaats na binnenkomst via de achterdeur. Dit moet duidelijk maken dat uw deuren speciale aandacht krijgen van criminelen, meestal omdat ze de gemakkelijkste toegang bieden. Het installeren van een nachtschoot op uw voor- en achterdeuren kan een zeer kosteneffectieve maatregel zijn om criminele toegang af te schrikken, en alleen een zeer bekwame inbreker is in staat om de beveiliging te omzeilen die wordt geboden door deuren met nachtschootsloten.

Sluit de gordijnen

Vriendelijk zijn en de hele tijd gordijnen open hebben kan problematisch zijn, omdat het elke inbreker een solide blik in het interieur van uw huis kan geven. Dat kan helpen bij de beslissing of er waardevolle spullen in zitten die het waard zijn om te stelen. Door gordijnen dicht te houden, vooral als er niemand thuis is, ontneem je criminelen de benodigde informatie.

Snoei de struiken

Laat struikgewas niet overgroeien en zorg voor een effectieve schuilplaats voor inbrekers, omdat ze dit kunnen gebruiken om ‘het gewricht’ te ‘casussen’ en een basis te bieden voor hun criminele activiteiten. Bomen kunnen dezelfde soort bescherming bieden, evenals grote bloembedden of bijzonder overgroeide soorten bloemen en grassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *